


Elég nagy sikerrel startolt az első magyar hokis sör
A Too Many Players On The Ice-t a premierjén Gebei Péter volt KHL-es játékvezető segített csapolni a KEG Sörművházban.
Gondolkodtunk rajta egy darabig, hogy van-e helye ennek a hírnek a blogunkon, aztán több okból is arra a következtetésre jutottunk, hogy igen a válaszunk a saját kérdésünkre. Egyrészt nincs róla tudomásunk, hogy valaha is készült volna a jégkorong által inspirált sör hazánkban. Másrészt a legkevésbé sem titok, hogy blogunk társalapítója ? miszerint F. Kapus ? jó egy évvel ezelőtt kocsmárosnak állt, és létrehozott egy 32 csappal felszerelt kisüzemi, avagy kraft sörös intézményt a Gellért tér közelében Budapesten. Harmadrészt a KEG Sörművház a magyar válogatott törzsszurkolói közül sokak törzshelyévé vált. Negyedrészt a jégkorong, pontosabban a jégkorongszurkolás és a jó sör bízvást tekinthető elválaszthatatlannak. Ennyi talán elég is, nem folytatnánk. Akinek mindez mégis kevés, az tekintse úgy, hogy ez itt az önreklám helye.
A Too Many Players On The Ice-ról és a nevéről annyit fontos elmesélnünk, hogy ez egy triplán hidegkomlózott New England IPA, amelyben pontosan 6 (vagyis hat!) aromakomló gondoskodik a zamatok komplexitásáról. Aki kedvenc kocsmárosunk felvetése és ötletei alapján elkészítette ? kifejezetten a KEG számára ?, az pedig a szentesi Zentus főzde. Csapolva és palackosan lehet őt elérni egyelőre a KEG-ben ? másutt is felbukkanhat, rövidesen például a Széna téri Jégkertben ?, kiskereskedelmi forgalomba viszont jelen állás szerint nem kerül.
Elég erősen indult, első estéjén (június 21-én pénteken) három hordóval kicsapoltak belőle a csaposok (a frontvonalban Gebei Péterrel), illetve elfogyasztottak a fogyasztók. Minden érintett egészségére! Mielőtt elfelejtenénk: lesz folytatás. Vannak még szabályok és szabálytalanságok a jégkorongban bőséggel.
fotók: Mudra László